درصورتی که مشکل کلیوی دارید لازم است نکات تغذیه ای زیر را رعایت نمایید:
1. مصرف مواد غذایی زیر ممنوع است: حبوبات- شیر،ماست،بستنی- مغزها و دانه ها(شامل بادام ، پسته ،..) – دل، جگر، قلوه- نوشابه های گازدار- آب گوشت،آب خورشت ،آب کمپوت یا میوه ها و سبزی های پخته
غذاهای پر نمک مانند : غذاهای کنسروی و فرآوری شده( سوسیس و کالباس )- سس ها مانند سس گوجه فرنگی سس سویا – چیپس واسنک های شور- گوشتهای فرآوری شده – انواع شورها-غذاهای سرخ شده و پرنمک
نانهاو بیسکویتهای سبوس دار مانند سنگک و ساقه طلایی
2.مقدار مجاز مصرف روزانه گوشت مرغ ، ماهی و گوشت قرمز و تخم مرغ برای شما باید با نظر متخصص تغذیه مشخص شود .
شما مجاز به مصرف این میوه ها براساس مقادیر مشخص شده توسط متخصص تغذیه هستید.
سیب- لیمو ترش – آناناس – کشمش
در تابستان: هندوانه – شاه توت – هلو – انگور – انجیر – گلابی پخته – آلو تازه – توت فرنگی – تمشک – گیلاس
در زمستان : نارنگی – گریپ فروت – لیمو شیرین
مصرف میوه های زیرباید با احتیاط بیشتر و براساس مقادیر مشخص شده توسط متخصص تغذیه صورت پذیرد.
خرما- موز
در تابستان : طالبی – خربزه – انجیر خشک – شلیل – گلابی تازه
در زمستان: پرتقال – کیوی – انار
در مصرف این سبزی ها آزادتر هستید:
خیار بدون پوست – لوبیا سبز- فلفل سبز – کلم خام – پخته یا گل کلم- شاهی – پیاز – تربچه – بروکلی شلغم – ریواس– کدو سبز- بادمجان– کاهو– کرفس خام – اسفناج خام– نخود سبز– هویج پخته – هویج خام– سبزی خوردن
مصرف سبزی های زیرباید با احتیاط بیشتر و براساس مقادیر مشخص شده توسط متخصص تغذیه صورت پذیرد.
کرفس پخته- اسفناج پخته – چغندر – بامیه- کدو حلوایی – رب گوجه فرنگی – گوجه فرنگی – سیب زمینی آب پز- سیب زمینی تنوری – سیب زمینی سرخ شده