اگر مبتلا به دیابت هستیدلازم است:
3 وعده غذایی اصلی و 3 میان وعده کم حجم میل نمایید.
میان وعده | شام | میان وعده | ناهار | میان وعده | صبحانه |
با هریک از وعده های اصلی و میان وعده ها مقدار مناسبی از سبزیجات خام یا پخته مصرف نمایید.
سبزیجات شامل موارد زیر است :
هویج خام، انواع سبزی خوردن، انواع کلم، لوبیا سبز، کدو خورشتی، بادمجان، قارچ، اسفناج، گوجه فرنگی، بامیه، فلفل دلمه ای، کاهو و کرفس،پیاز ،سیر.
مصرف برنج مخلوط با سبزیجات مانند لوبیا پلو، شبت پلو و سبزی پلو بر مصرف برنج سفید ارجحیت دارد.
لبنیات نیز بهتر است به شکل مخلوط با سبزی مصرف شود، مصرف بورانی ،ماست خیار، ماست و نعنا یا شبت بر ماست ساده ارجحیت دارد.
بهتر است ازغلات سبوسدار مانند نان سنگک و بربری ،ماکارونی سبوسدار یا برنج قهوه ای استفاده نمایید.
مصرف میوه باید براساس مقدار مشخص شده توسط متخصص تغذیه باشد و میوه ها در طول روز پخش شده و به تدریج مصرف شوند. به عنوان مثال میوه در ساعات زیر مصرف شود:
ساعت 10 شب | ساعت 6عصر | ساعت 3عصر | ساعت 10 صبح |
مثلا هربار یکی از میوه های زیر مصرف شود:
یک عددسیب – 12عددتوت فرنگی -12 عدد گیلاس – یک عدد کیوی- نصف موز – 2 عدد آلو -3 عدد زرد آلو- معادل یک لیوان هندوانه یا طالبی – یک عدد هلو یا گلابی- سه عدد گوجه سبز- نصف لیوان توت سفید- انگور 16 حبه